BHV oefeningen

Om de organisatie van de BHV en de genomen BHV-maatregelen in de praktijk te toetsen, kan in het bedrijf een incident worden nagebootst. Denk bijvoorbeeld aan een brand, ongeval of ontruiming. De meest ideale situatie om ervaring op te doen is oefenen in levensechte, maar wel veilige en gecontroleerde oefenomgeving. Door een BHV-oefening te houden, worden personeel BHV geoefend.

Naast het oefenen van het ontruimingsproces in het bedrijf, zullen de BHV’ers ook de vaardigheden van eerste hulp en brandbestrijding regelmatig moeten oefenen om in noodsituatie goed te kunnen handelen.

In onze scenarioruimte worden uw BHV’ers uitgedaagd om hun vaardigheden te testen in diverse scenario’s en rollenspellen. Met speciaal aangepaste programma’s voor zorginstellingen, kinderopvang, scholen, kantoren en horeca,  ervaren uw BHV’ers hoe te handelen in stressvolle situaties.

Voordelen van oefeningen:
–          BHV’ers raken vetrouwd met hun taken
–          BHV materialen worden regelmatig gecontroleerd
–          BHV’ers merken hoe personen op een incident reageren
–          Collega’s weten wat te doen bij een incident

Wij starten een oefentraject altijd met een intakegesprek: hoe staat de organisatie ervoor en op welk niveau wilt u oefenen? Naar aanleiding van de voorbespreking ontvangt u een voorstel met de opzet voor de oefening(en). Bij goedkeuring van het voorstel ontvangt u een uitgewerkt draaiboek. De oefening wordt vervolgens op professionele wijze verzorgd. Na de oefening volgt de evaluatie met het gehele gezelschap en ontvangt u een verslag met alle aanbevelingen. Zo bent u verzekerd van een passende oefening voor uw organisatie!

Meer informatie over BHV oefeningen? Neemt contact met ons op.